Tomeu Caldentey, (Portocolom, 1982) cantautor de Felanitx, Mallorca, ha realitzat concerts a Mallorca i País Valencià.

Concerts que l’han portat a compartir escenari amb Biel Majoral al teatre de Sa Congregació de Sa pobla, o amb Remigi Palmero a Sant Joan a la fundació Pare Ginard de Mallorca. A la casa Calba de Tavernes de la Valldigna País Valencià,  dirigida per Francesc Burgos també ha actuat en els directes de la cadena Ser València, Ona Mediterrània (Mallorca) o Santanyí Ràdio.

Ha participat a concerts per músics per la llengua a Son Servera. Ha fet concerts amb altres grups a Felanitx, Porreres, Portocolom, Casa de la cultura de Felanitx, Ses voltes a Palma, Teatre de Manacor amb el grup Batà del País Valencià i en la celebració anual de l’editorial Adia edicions de Calonge.

L’any 2012 posa música al llibre de poemes d’Antoni Caldentey Vicenç “Galactoscòpia mirall” (Edicions Capaltard) i realitzen presentacions a la casa de cultura de Felanitx i la misericòrdia a Palma i Portocolom.

Participa al concurs de cantautors de Binissalem,  en el casal de cultura de Ca’n Gelabert a l’any 2012 queda en segona posició amb la cançó la peixera no m’espanta i a l’any 2013 guanya del concurs de cantautors amb la cançó L’increïble Pilot Tuck. A l’any 2015 torna a participar-hi, convidat per celebrar la dècima edició del concurs, juntament amb altres cantautores convidades guanyadores en altres edicions.

A l’any 2018 publica Poble mariner “autoeditat” el primer disc, que inclou vuit cançons. 

RECONEIXEMENTS:

2010: Segon premi “concurs de cantautors de Binissalem”.
2011: Primer premi “concurs de cantautors de Binissalem” Primer premi “concurs de cantautors de Binissalem”.
2018 Classificat primera ronda, Premis Enderrock Illes Balears, categoria cançó d’autor.